Vahdet Nafiz Aksu

ANA SAYFABUGÜNKÜ ERZURUMYEREL YAZILAR MAKALE / FIKRA / ÖYKÜ ERZURUM YAZILARI KİTABITÜM ŞİİRLERİM PDF

serbest  şiirlerimheceyle şiirlerim heceyle rübailer sesli şiirlerim resimli şiirlerimşiir sunuları

 

Vahdet Nafiz Aksu

E-KANAL CANLI YAYIN

TRT'DEKİ SÖYLEŞİLERİM

USTALARDAN SESLİ ŞİİRLER

ŞİİR VİDEOLARI -VNA

HER ŞEYİN BAŞLADIĞI ŞEHİR

ÖNERİLER/ETKİNLİKLER

STRATEJİK HEDEFLER

BELGELERLE ERMENİ ZULMÜ

NET KÜTÜPHANE

100 TEMEL ESER

TARİH/ KÜLTÜR SOHBETLERİ

OSMANLI TARİHİ

SARI GELİN KİMİN TÜRKÜSÜ

ERZURUM  FIKRALARI

ÖZGEÇMİŞİM

FOTOBEN

KİTAPLARIM



SÖZÜN SERHADDİ DUA




stratejik araştırma kurumları

araştırmacılar için kaynaklar

Türk dünyası araştırmaları

filozofların fikir dünyası

mevlana ney ve sema

Türk edebiyatı kolleksiyonu

edebiyat söyleşileri

düşünce dergi ve siteleri

e-kitap bankası

altı çizili satırlar

kuran ufku

öğrenciler için kaynaklar

ekovart tv-sanat haberleri

Türk islâm sanatları

kültür ve turizm bakanlığı

kent kent yeryüzü

yapı kredi kültür-sanat

gazetelerin birinci sayfaları

yerel medya

gazetelerin internet sayfaları

bebek ve anne com

gerekli tüm linkler



 
SIK DİNLEDİKLERİM

 




kelâm-ı kibar


 

 

  İletişim Formu


 

bu sayaçtan önceki ziyaretçi:
165900

 

 

Google Site

 

 

 
 
Prof. Koçak,ı Bekleyen Ağır Sorumluluk


Atatürk Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Hikmet Koçak, dün yapılan törenle görevine başladı. Hayırlı uğurlu olsun. Bu önemli ve onurlu görevinde kendisine üstün başarılar diliyorum. Görevi kendisine devreden Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz’a da hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum.

Prof. Dr. Hikmet Koçak, hem şehrin hem üniversite camiasının yakından tanıdığı değerli bir bilim adamı, kıymetli bir Erzurum evladı... İnşallah yeni görevinde de, meslek hayatında sergilediği üstün performansı sürdürecek ve üniversitemizi küresel ölçekte başarılardan bahsedilen bir bilim abidesi haline getirecektir.

Prof. Koçak, Devir teslim töreninde söylediği şu sözleri kuşkusuz hiç unutmayacaktır: “Atatürk Üniversitesi rektörlüğü, hayatımın en büyük onuru ve ödülüdür. Teslim aldığım bayrağı, daha yukarılara taşımak için canla başla çalışacağım…” Evet, Erzurum kendisinden bunu, sadece bunu bekleyecektir!

Kapılarına iki milyona yakın öğrencinin dayandığı, diplomalı işsiz sayısının hızla arttığı ve artık nitelikli ve prestijli diplomaların seçkin öğrencilerce hedeflendiği bir ortamda, Türk yükseköğrenim hayatı, bir dönüm noktasına geldi: Bundan böyle üniversitelerin daha iyi, daha mükemmel, daha kaliteli bir eğitim sunabilmek için farklı arayışlarda içinde olması gerekiyor.

Üniversiteler arasında iç rekabetle birlikte, artık globalleşen dünyada bir de uluslar arası rekabet devreye giriyor. AB süreci de dikkate alınırsa, Atatürk Üniversitesinin her hangi bir bölümünden mezun edip diploma verdiği bir gencin, dünyanın herhangi bir ülkesindeki rakipleriyle yarışabilmesi lazım.

Üniversitemiz sadece yeni kurulan onlarca genç üniversiteyle değil, ağabeyleri ve yaşıtlarıyla da kıyasıya bir performans yarışına girmek zorunda...

Üniversitemizi bu çetin yarışta öne çıkarmanın, diploma değerini artırabilmesinin ilk şartı, tez elden bir strateji planlaması yapmaktır. Bu yolda atılacak ilk adım da “bölüm israfına“ bir son vermek olmalı…

Nasıl olacak bu iş? Bu kar – kış memleketinde öğrenci sayısının süratle artmasından yanayım. Bu şehir ve Üniversite yüz bin öğrenciyi misafir edebilecek kapasiteye kısa sürede erişebilir. Öğrenci sayısını artırma merkezli stratejilerin belirlenmesi için hemen bir bilimsel hazırlık yapılmalı.



Üniversitemiz bir yandan nizami bir küçülme politikası izlerken, diğer yandan da öğrenci sayısını artırmak zorunda. Peki, bu nasıl olacak? Tabi bu YÖK ile işbirliği halinde gerçekleştirilebilecek bir proje.

Objektif bir değerlendirmeyle ihtiyaç fazlası alanlarda öğrenci mezun eden bölümler derhal tasfiye edilmeli ve o bölümlerin fiziki imkânları başka ve yeni ihtiyaçlara yönelik bölümlere tahsis edilmeli.

Teknolojik değişimler sonucu yeni alanlar çıktığına göre, bu alanlara uygun eğitim programları hazırlayıp uygulamak, gelecek vadeden üniversiteler için hayati bir gerekliliktir. Hangi yeni bölümlerin süratle açılması gerektiğini YÜKSEKÖĞRETİMDE STRATEJİK HEDEFLER raporumuzda ayrıntılı olarak açıklamıştım.

Daha önce ilgili mercilere ulaştırdığımız raporun yeni yönetimce titizlikle incelenmesini umuyoruz. Orada özellikle altını çizdiğimiz “İngilizce tıp fakültesi” konusunun yakın zamanda gündeme alınmasını diliyoruz. Raporu şu adresten indirebilirsiniz:
http://www.vahdetnafizaksu.net/erzurum_icin_stratejik_hedefler.asp

Yeni dönemde üniversitemizin öncelikle Türkiye, sonra da küresel çapta başarılara imza atacağından şüphem yok. Tabi böyle çetin ama önemli hedeflere ulaşmanın vebalini bir tek yöneticiye yükleyip geri çekilemeyiz. Bu bir ekip işidir… Yüksek siyasetin bu önemli bilim yuvasına sahip çıkması, projelerini yeterli miktarda ödenekle desteklemesi gerekiyor.

İnşallah bu yeni dönemde; “buluşlarını patentle süslemiş“ , projeleriyle şehrin önünü açmış, makaleleriyle fikri hayatımıza çeşniler katmış, konferanslarıyla irfanımıza yeni ufuklar kazandırmış hocalarımızın şöhreti şehrimizin ve ülkemizin sınırlarını aşacaktır.

Akademik kadro ve öğrencilere evrensel bilimin tüm altyapısını hazırlayacak kapasitede bir ekibin yönettiği… Kampustan sokağa gönül köprüleri tesis etmiş… Halkla bütünleşmiş… Haktan, hukuktan zerre taviz vermeyen… Milletin ruh köküne aşina bir üniversite yönetiminin önünde hangi engel durabilir ki…

Bu duygularla yeni yönetimi selamlıyoruz.


Vahdet Nafiz AKSU