Vahdet Nafiz Aksu

ANA SAYFABUGÜNKÜ ERZURUMYEREL YAZILAR MAKALE / FIKRA / ÖYKÜ ERZURUM YAZILARI KİTABITÜM ŞİİRLERİM PDF

serbest  şiirlerimheceyle şiirlerim heceyle rübailer sesli şiirlerim resimli şiirlerimşiir sunuları

 

Vahdet Nafiz Aksu

E-KANAL CANLI YAYIN

TRT'DEKİ SÖYLEŞİLERİM

USTALARDAN SESLİ ŞİİRLER

ŞİİR VİDEOLARI -VNA

HER ŞEYİN BAŞLADIĞI ŞEHİR

ÖNERİLER/ETKİNLİKLER

STRATEJİK HEDEFLER

BELGELERLE ERMENİ ZULMÜ

NET KÜTÜPHANE

100 TEMEL ESER

TARİH/ KÜLTÜR SOHBETLERİ

OSMANLI TARİHİ

SARI GELİN KİMİN TÜRKÜSÜ

ERZURUM  FIKRALARI

ÖZGEÇMİŞİM

FOTOBEN

KİTAPLARIM



SÖZÜN SERHADDİ DUA




stratejik araştırma kurumları

araştırmacılar için kaynaklar

Türk dünyası araştırmaları

filozofların fikir dünyası

mevlana ney ve sema

Türk edebiyatı kolleksiyonu

edebiyat söyleşileri

düşünce dergi ve siteleri

e-kitap bankası

altı çizili satırlar

kuran ufku

öğrenciler için kaynaklar

ekovart tv-sanat haberleri

Türk islâm sanatları

kültür ve turizm bakanlığı

kent kent yeryüzü

yapı kredi kültür-sanat

gazetelerin birinci sayfaları

yerel medya

gazetelerin internet sayfaları

bebek ve anne com

gerekli tüm linkler



 
SIK DİNLEDİKLERİM

 




kelâm-ı kibar


 

 

  İletişim Formu


 

bu sayaçtan önceki ziyaretçi:
165900

 

 

Google Site

 

 

 
 

 

 

HAKKIMDA YAZILANLAR

 

VAHDET NAFİZ AKSU (1959)

Vahdet Nafiz AKSU, 1959 yılında Erzurum’da doğdu. İlk, orta ve liseyi Erzurum’da tamamlandı. Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden terk.

Fakülte yıllarında gazeteciliğe başladı. Erzurum’da yayımlanan Halkın sesi gazetesinde muhabirlik, yazı işleri müdürlüğü ve köşe yazarlığı yaptı. Diğer bazı yerel gazetelerde makaleleri yayınlandı. Yine o yıllarda bazı İstanbul gazetelerinin Erzurum muhabirliğini sürdürdü.

Kamu görevine, Erzurum Belediye’sinde basın müşaviri olarak başladı. 1986 yılında Petrol Ofisi Genel Müdürlüğü basın müşavirliğine atandı. Aynı kurumda sırasıyla genel sekreterlik, uzmanlık, APK üyeliği ve genel müdür müşavirliği görevlerini yürüttü. Halen DHMİ Genel Müdürlük Başuzmanı olarak görev yapıyor.

Erzurum’da yayınlanmakta olan günlük PALANDÖKEN gazetesinin hissedarı ve yazarlarından. Çeşitli e-guruplar ve internet sitelerinde de yazı ve şiirleri yayınlanıyor. Günlük yazılarında özellikle Erzurum’un sosyal, ekonomik, kültürel sorunlarını analiz ediyor, öneriler sunuyor.

ERZURUM ŞAİRLERİ antolojisinde AKSU’NUN sanatı hakkında şu görüşlere yer verilmiş:
Vahdet Nafiz AKSU; serbest ve heceyle yazan şairlerimizden. Günümüzde hikemi (düşünce yoğunluğu ve anlam derinliği olan) şiiri deneyen şairlerden biri olarak gösteriliyor. Şiirlerde yoğun çağrışımlar, felsefi derinlik ve sade anlatım dikkati çekmektedir. Aksu’nun şiiri, hayatı düşünerek, kavrayarak ve yorumlayarak oluşturulan bir şiirdir. Kısa, öz ve zengin anlam çağrışımları yüklüdür. Klasik şiirimizin birikime yaslanan şair, bu birikimden şiiri adına yararlanmasını bilmektedir.
Vahdet N.Aksu’nun yayımlanmış üç şiir kitabı bulunmaktadır.

Ahir Zaman Koşmaları: Şairin 1990 yılında yayımlandığı ilk kitabıdır. Kitap “serbest vezinli ve klasik koşma tarzındaki şiirlerden” oluşmaktadır. Ki bu şiirler, dünyayı, dünya hayatını sorgulayan, felsefi boyutları da olan şiirlerdir.

Hâşâ Huzurdan: Dörtlüklerden oluşan bu kitap da 1990 yılında yayımlanmıştır. 120 dörtlükten oluşmaktadır. Heceyle yazılmış modern rubailerdir bunlar. Her biri hayatın bir yüzüne ayna tutan, düşündüren felsefi şiirlerdir.

Üçüncü Kitap : (kitabın adı bu) : 1996 yılında yayımlanan kitapta hece ve serbest yazılmış şiirler yer almaktadır. Çeşitli temaların işlendiği şiirlerde yalınlık ve felsefi bir anlam derinliği kendini hissettirmektedir.

Yazar, 2006 yılında, Erzurum’un sorunlarını analiz eden ve çözüm önerileri sunan ERZURUM YAZILARI adlı kitabını yayımladı. Ayrıca, ERZURUM’UN KALKINMA STRATEJİLERİ, MAKROEKONOMİK ÇERÇEVE BAŞLIKLI inceleme-rapor ile MİLLİ EĞİTİMDE STRATEJİK HEDEFLER, YÜKSEKÖĞRETİMDE STRATEJİK HEDEFLER  başlıklı raporlar da  siyasi ve bürokratik kademelere iletildi.