Vahdet Nafiz Aksu

ANA SAYFABUGÜNKÜ ERZURUMYEREL YAZILAR MAKALE / FIKRA / ÖYKÜ ERZURUM YAZILARI KİTABITÜM ŞİİRLERİM PDF

serbest  şiirlerimheceyle şiirlerim heceyle rübailer sesli şiirlerim resimli şiirlerimşiir sunuları

 

Vahdet Nafiz Aksu

E-KANAL CANLI YAYIN

TRT'DEKİ SÖYLEŞİLERİM

USTALARDAN SESLİ ŞİİRLER

ŞİİR VİDEOLARI -VNA

HER ŞEYİN BAŞLADIĞI ŞEHİR

ÖNERİLER/ETKİNLİKLER

STRATEJİK HEDEFLER

BELGELERLE ERMENİ ZULMÜ

NET KÜTÜPHANE

100 TEMEL ESER

TARİH/ KÜLTÜR SOHBETLERİ

OSMANLI TARİHİ

SARI GELİN KİMİN TÜRKÜSÜ

ERZURUM  FIKRALARI

ÖZGEÇMİŞİM

FOTOBEN

KİTAPLARIM



SÖZÜN SERHADDİ DUA




stratejik araştırma kurumları

araştırmacılar için kaynaklar

Türk dünyası araştırmaları

filozofların fikir dünyası

mevlana ney ve sema

Türk edebiyatı kolleksiyonu

edebiyat söyleşileri

düşünce dergi ve siteleri

e-kitap bankası

altı çizili satırlar

kuran ufku

öğrenciler için kaynaklar

ekovart tv-sanat haberleri

Türk islâm sanatları

kültür ve turizm bakanlığı

kent kent yeryüzü

yapı kredi kültür-sanat

gazetelerin birinci sayfaları

yerel medya

gazetelerin internet sayfaları

bebek ve anne com

gerekli tüm linkler



 
SIK DİNLEDİKLERİM

 




kelâm-ı kibar


 

 

  İletişim Formu


 

bu sayaçtan önceki ziyaretçi:
165900

 

 

Google Site

 

 

 
 
ANKARA'DA ERZURUM RÜZGÂRI

Salı akşamı Enerji Otelde Erzurum Vakfı’nın iftar yemeğinde idik. Enerji Otelini, TEDAŞ misafirhanesi müdürlüğünden tanıdığınız çok değerli hemşerimiz Ahmet KARA bey işletiyor. Onun hemşeri sevgisi ve ilgisi bu mekânı çok kısa sürede “Erzurum Merkezi” haline getirdi. Ne zaman otelin lobisine uğrasanız mutlaka bir dost simaya, bir hemşeri çehreye rastlıyorsunuz. Gurbette böyle bir mazhariyet, susamış bir adamın çeşmeye kavuşması gibidir, bilenler bilir.
Son günlerde Ankara’da Erzurum rüzgârı esiyor. Yâd elleri yurt ve mesken tutmuş dadaşların gönüllerini palandöken rüzgârı gibi ferahlatıyor, serinletiyor. Ne hoş! Yine bu mekânda biliyorsunuz PALANDÖKEN gazetesinin iftarı vardı ayın yirmisinde. Muhteşem bir beraberlikti. Hemen bir gün sonra, yönetim kurulu üyesi bulunduğum ESAV, ( Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı ) karayolları sosyal tesislerindeki iftar yemeği verdi. Bazı nedenlerden dolayı bu yemekte bulunamadım. Dostlardan aldığım habere göre ESAV’IN iftarı da beş yüzü aşkın hemşeriyi bir araya getirmiş, çok güzel programıyla katılanları mest etmiş. Dadaşlar hem programın güzelliği, hem içten ev sahipliği, hem de ramazanın uhrevi havası içinde bir araya gelmenin coşkusuyla neşeli, bereketli saatler geçirmişler. Olağanüstü çabalarıyla hemşeri gönüllerini toy düğün coşkusuyla havalandıran dostlara binlerce aferin, binlerce takdir, binlerce teşekkür.
Erzurum Vakfı’nın Salı günkü yemeğine dönelim. Enerji Oteli personelinin profesyonelce organizasyonu kusursuzdu. Mekân temiz ve nezih. Yemekler harika. Tasavvuf musikisi ve Erzurum Türküleri ile iftara renk katan sanatkârlar övgüye layık.
Bütün bunlar olmasa da, söz gelişi iftarımızı gösterişsiz, lüksten uzak bir mekânda ama böyle bir hemşeri topluğu ile açsak… Ne gam! Memleketin ekmeğini yemiş, suyunu içmiş, havasını teneffüs etmiş gard aşlarla bir mübarek iftar sofrasını paylaşmak; emin olun aşotulu ayran aşı, yumurtalı kıyma, su böreği, kadayıf dolmalı bir sofradan daha bir hoş, daha bir lezzetli… En fakir sofraları bile varlıklarıyla güzelleştirip, bereketlendiren hemşeri canlardan, kadim dostlardan hak razı olsun.
Yemekte bir konuşma yapan diyanet işleri eski başkanı hemşerimiz M. Nuri YILMAZ, dadaşların teşkilatlanmasının önemi üzerinde durdu. Bir düşünürün şu sözlerini nakletti: “ örgütlenmiş on kişiyi, örgütsüz bin kişiye tercih ederim. “ Ne doğru bir tespit. Sivil toplumun yükselen değer haline geldiği bu süreçte Erzurumluların da güç ve kuvvetlerini mükemmelen yansıtacak güçte olmaları gerekiyor.
Erzurum Vakfı’nın başkanlığını bir süredir emekli emniyet müdürü İlhan SAPMAZ Bey yürütüyor. Mehmet Nuri beyin ifadesiyle, Sayın SAPMAZ vakfı yeniden inşa ediyor, çünkü vakıf neredeyse dağılmanın eşiğine gelmişti. İlhan beyin bu eski ve köklü vakfa bir aktivite ve heyecan getirdiğine şüphe yok. Başkana, beş katlı vakıf yönetim ve kültür binasının bitirilmesi çabalarında başarı diliyorum.
Yemekte başkentteki seçkin Erzurumlulardan önemli simaları görme imkânı buldum. Aman bu zaman ne yaman bir rakip. Ne cana merhamet ediyor, ne tene torpil geçiyor, ne saça sakala müsamahayla davranıyor. Uzun süredir görmediğimiz birçok dostun göbeğine ilaveler yapmış, saçlara feleğin meçini çekmiş, sakallara ak düşürmüş… Bazı yüzlere ihtiyarlığın nurlu projektörünü çevirmiş, bazı çehrelere eskimenin, yıpranmanın etiketini vurmuş… Ah şu Müslüman ihtiyarlığı, sen mümin çehrelere ne güzel tablolar nakşediyorsun!
İftara sayın milletvekillerimiz Prof. Mustafa ILICALI ile Prof. Muzaffer GÜLYURT; Eski bakanlardan Sabahattin ARAS, Tugay GEMALMAZ; Eski Milletvekillerinden Mehmet KAHRAMAN, Necati GÜLLÜLÜ, Oktay ÖZTÜRK, Rıfkı YAYLALI beyler de katılmışlardı. Ve çok sayıda iş adamı, eski ve yeni bürokratlar. Eski mebuslarımızla görüşüp sohbet etmekten mutluluk duyduk. Ömürlerinin bir dönemini ellerinden geldiğince memleketlerine, hemşerilerine hizmete adamış dostları dua ile anmak; özel günlerde onları hatırlayıp bir hal hatır sual etmek; hastalıklarında, acı ve tatlı günlerinde yanlarında olmak dadaş vefasının bir gereği değil midir?
İftar bereketiyle Başkentte ve diğer birçok şehrimizde güçlü Erzurum rüzgârlar esti. Bu güzel toplanmalara vesile olan dernek ve vakıflara şükran borcumuz var. Bu faaliyetleri asla küçümsemeyelim. Erzurum adım ilerletecek, sorunlara çözümü kolaylaştıracak, güç birliğini sağlayacak zeminler buralardır işte. Erzurum, içine kapanarak sorunlarıyla baş edemez. Erzurum’u daha iyi noktalara götürecek olan Türkiye’nin ve dünyanın muhtelif yerlerine yayılmış hemşerilerin dayanışmasıdır, işbirliğidir. Gücümüzü şehri yüceltme amacı doğrultusunda, gönüllerimizi Erzurum sevdası etrafında birleştirmeden bir arpa boyu ilerleme sağlayacağımızı hepimiz biliyoruz. Öyleyse gereğini tekelden yapma zamanıdır.

Vahdet Nafiz AKSU